Pilates opleidingen

Pilates opleiding volgen? Pilates docent worden?

Er is inmiddels een wildgroei ontstaan in Pilates-opleidingen. Maar welke opleiding is nu de juiste? Pilateswinkel helpt je graag bij jouw keuze!

Omdat er een grote vraag is naar Pilates opleidingen volgens het originele werk en wij zelf veel ervaring hebben opgedaan hierin hebben wij in 2014 besloten om intern Pilates opleidingen aan te gaan bieden via de Pilates Club. De Pilates opleidingen van de Pilates Club baseren zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Pilates Club is het enige opleidingsinstituut in de Benelux dat gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates.

De opleidingen staan met maximaal 8 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding. Omdat onze opleidingen een doorlooptijd kennen van minimaal 3 maanden kan jij je ontwikkelen tot de perfecte Pilates-docent. Ga jij jouw Pilates-avontuur graag met ons aan? Lees dan hieronder meer over ons aanbod!

Heb je hulp nodig bij je keuze in opleidingen? Wij hebben zelf diverse opleidingen bij diverse opleidingsinstituten gevolgd en kunnen jou een persoonlijk advies geven. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen! Het vaste aanspreekpunt van Pilateswinkel is Evelien, te bereiken via telefoon 0172-577138 , what’s app: 06-41985653 of via Facebook.

AGENDA OPLEIDINGEN 2023/ 2024

Basis mat Pilates opleiding start op 2 september 2023.
Tower Pilates opleiding start op 27 oktober 2023.

Pilates tijdens en na de zwangerschap op 4 november 2023.
Pilates bij rugklachten op 25 november 2023.
Pilates met de Ring  op 16 december 2023.

Pilates Comprehensive opleiding (compleet!) start op 12 januari 2024

Pilates mat opleiding (basis & gevorderd) start op 12 januari 2024.
Basis mat Pilates opleiding  start op 12 januari 2024.
Gevorderde Pilates mat opleiding start op 1 maart 2024.

Pilates Reformer opleiding start op 19 april 2024.
Pilates apparaten opleiding start op 19 april 2024.

Pilates bij rugklachten op 21 juni 2024.
Pilates tijdens en na de zwangerschap op 22 juni 2024.
Pilates anatomie & fysiologie opleiding op 5 juli 2024
Pilates met de Ring  op 6 juli 2024.

Basis mat Pilates opleiding start op 6 september 2024.
Tower Pilates opleiding start op 25 oktober 2024.

Heb je interesse in de Touches & correcties of de SUP & Pilates opleiding? Laat het ons even weten, want dan plannen we in overleg een startdatum

Als eerste op de hoogte van nieuwe data en nieuwe opleidingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
 

BASIS MAT PILATES OPLEIDING

Basis mat pilates opleiding
Tijdens de basis mat Pilates opleiding leer je 18 mat-oefeningen tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomische basis, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.
Lees meer over de basis mat Pilates opleiding….

PILATES TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP

Deze opleiding zorgt ervoor dat je leert begrijpen waarom je oefeningen aan moet passen voor dames die zwanger zijn of net zwanger zijn geweest. Je leert de 18 mat oefeningen uit de Basis mat Pilates opleiding op een veilige manier op te bouwen en aan te passen. Tijdens de opleidingsdagen behandelen we een stuk theorie, heb je gelegenheid om vragen te stellen en kan je met elkaar het geleerde in de praktijk oefenen.

Lees meer over de Pilates tijdens en na de zwangerschap opleiding…

SUP & PILATES

SUP en Pilates in Alphen aan den Rijn

NIEUW! Opleiding Stand Up Paddling & Pilates. Tijdens deze opleiding leer je de 18 mat-oefeningen van de basis mat Pilates te doceren op de SUP-plank en wordt je bekend gemaakt met de basis van Stand Up Paddling, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen en SUP technisch beter gaat begrijpen.

Lees meer over de SUP & Pilates opleiding…

PILATES BIJ RUGKLACHTEN

Tijdens deze opleiding leer je alles over de oorzaken van rugklachten en hoe rugklachten voorkomen kunnen worden. Je leert de 18 mat oefeningen uit de Basis mat Pilates opleiding op een veilige manier op te bouwen en aan te passen voor mensen met rugklachten.

Lees meer over de Pilates bij rugklachten opleiding…

PILATES MET DE RING

De Pilates Ring is een lichte en effectieve trainingstool. Je drukt de ring in om tegen de weerstand in te trainen.  Tijdens deze opleiding ga je ervaren hoe je jouw deelnemers dieper en intensiever kunt laten trainen met behulp van deze uitvinding van Joseph H. Pilates.Pilates met de Ring

Lees meer over de Pilates met de Ring opleiding…

GEVORDERDE MAT PILATES OPLEIDING

Tijdens de gevorderde mat Pilates opleiding leer je 16 gevorderde mat-oefeningen te doceren en te integreren in de basis mat les. Ook oefen je met de reeds opgedane kennis in de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch beter leert begrijpen.

Lees meer over de gevorderde mat Pilates opleiding….

PILATES ANATOMIE EN FYSIOLOGIE OPLEIDING

Deze opleiding helpt je bij het begrijpen van de anatomische en fysiologische basis, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. Het geeft je een inleiding in het menselijk lichaam en de normale werking daarvan. Je leert anatomische en fysiologische termen kennen en toe te passen. Tijdens de opleiding behandelen we een stuk theorie en brengen we de theorie in de praktijk door het te relateren aan Pilates-oefeningen.
Lees meer over de Pilates anatomie en fysiologie opleiding….

Pilates opleiding volgen?

Bij de Pilates Club in Alphen aan den Rijn ben je aan het juiste adres voor Pilates groepslessen, workshops, opleidingen, weekendjes weg, materiaal en privé- & duetsessies. Wij bestaan ruim 7 jaar en zijn gespecialiseerd in de Klassieke Pilates Methode, zoals Joseph Hubertus Pilates deze bedoeld heeft. Wil je kennis met ons komen maken klik dan gerust om onderstaande links om meer over ons te lezen en een proefles te reserveren. Graag tot ziens bij de Pilates Club!

Klik hier verder naar het lesrooster om te bekijken wanneer wij Pilates groepslessen geven.

Klik hier voor meer informatie over Pilates privé- en duetsessies.

Wil je ook thuis trainen of heb je materiaal nodig voor je studio? Ga naar www.pilateswinkel.nl voor al je benodigdheden!

Pilates opleiding

Als eerste op de hoogte van nieuwe data en nieuwe opleidingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

* verplicht